Дискотека в п. МеждуреченскСлучайно попаднах на статия  от вестник, издаван в Коми за българските работници работещи там. Статията ме върна в годините когато всички бяхме ентусиазирани да направим дискотека за нашето свободно време, и не щадяхме време и сили за да постигнем това. 

А ето и статията:

НАШАТА ДИСКОТЕКА

Ако ви cе, удаде случай, да дойдете през тези дни в Междуреченск, и особнно ако сте в «дискотечна възраст», непременно елате в диско-клуб «Младост». Три часа ще прекарате в уютна и приятна компания с някое от комсомолските дружества на организация «Н. Вапцаров»,

с музиката на любимите ви състави и певци. Ще имате възможност да участвуват* в интересна програма, викторина или импровизиран конкурс, посветени на дружбата между народите на Съветския съюз и България, на предстоящите конгреси на БКП и КПСС.

Най-привлекателното, разбира се е възможността да се потанцува до насита, Дисководещият Ботьо Ганчев ще обяви поредната класация от програмата «Изберете», а Емил Грозев ще ви донесе уханен чай, ароматно кафе, или свеж нектар... А сега, когато-гостоприемните домакини — младежите от клуба за естетическо възпитание, са ви настанили и са се - погрижили за вашето приятно настроение, искам да разкажа за тях и за дискотеката.

През октомври 1979 г. комитетът на ДКМС взе решение да се възобнови нейната дейност, да се ремонтира, основно помещението, да се превърне то в притегателен център за младежите в Междуреченск. Месец и половина десетки младежи работиха през свободното си време, даваха идеи за плановите програми. И ето че нашият клуб бе открит на 1 декември миналата година.

— Клубът за естетическо възпитание има четири секции — споделя неговата председателка Иванка Христова. — Задачите, които сме си поставили е да събуждаме инициативността и осмисляме свободното време на младите дърводобивници. Целта е да реализираме интересни програми във всяка от вечерите, когато дискотеката отваря врати...

Богата е програмата във връзка с предстоящите конгреси на КПСС и БКП, както и с големите годишнини — 1300 години от създаването на българската държава, 90-годишнината от основаването на БКП. Започват поредица от рецитали, вечери на историята и родолюбието, вълнуващи срещи с миналото и настоящето на родината ни. Плановете са готови, младежите бързат да заявят и своите инициативи. Календарът на нашия   дискоклуб «Младост» е запълнен.,.

Като се има предвид, че двата салона на клуба побират повече от 85 души и че освен във 'вторник, четвъртък и събота, дискотеката урежда вечери и в други дни, то може бързо да се пресметне, че всеки един от 760-те членове на комсомолската организация най-малко шест пъти месечно прекарва няколко приятни часа след работа...

Снежана МАРКОВА

Междуреченск